Skip to main content
Representationen i Sverige logo
Representationen i Sverige

Skolambassadörer för EU

Är du lärare på en högstadie- eller gymnasieskola och intresserad av EU-kunskap? Vill du utveckla arbetet kring EU-frågor på din skola? Då ska du gå utbildningen till skolambassadör för EU.

Skolambassadörer för EU - diplomutdelning 2019 för cirka 60 lärare

EU-kommissionens representation genomför utbildningen tillsammans med Europaparlamentets kontor i Sverige, Regeringskansliet och Universitets- och högskolerådet, UHR. Det är UHR som hanterar ansökningar mm.

Utbildningen är gratis och riktar sig till dig som är lärare i gymnasieskolan, både på högskoleförberedande och på yrkesförberedande program, eller på en högstadieskola. Deltagarna får bland annat besöka EU-kommissionen, Europaparlamentet, Sveriges ständiga representation vid EU och något av de svenska regionkontor som finns på plats i EU:s huvudstad Bryssel. Du får också lära dig projektkunskap, EU-kunskap och vilka möjligheter som finns för lärare att söka stöd för internationella utbytesprogram som till exempel Erasmus+.

Varje höst genomförs en nätverkskonferens i Stockholm där du har möjlighet att träffa dina ambassadörskollegor från utbildningen. Du kan förstås också knyta nya kontakter med ambassadörer från hela landet. Konferensen är dessutom ett tillfälle för dig att fortbilda dig inom EU-kunskap och att hålla dig à jour med vad som är på gång inom EU-området.

Nästa ansökningsomgång är öppen från den 1 oktober till den 10 december 2021, för utbildningen som genomförs våren 2022.

UHR/Utbyten: Skolambassadör för EU