Gå direkt till innehållet
Representationen i Sverige

Nyheter

EU:s stats-och regeringschefer i juni 2024
  • Nyhetsartikel

Annika Wäppling Korzineks krönika med en sammanfattning av aktuella EU-frågor, samt en överblick över vad som står på EU:s dagordning framöver.

  • Lästid: 3 min

Evenemang

I fokus

Lampa på sängbord

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

  • Nyhetsartikel
Val till Europaparlamentet hålls i juni 2024, i Sverige söndagen den 9 juni. Se till att hålla dig informerad om hur valet går till, kandidaterna, möjligheter till förtidsröstning, att rösta från utlandet m.m.
  • Lästid: 1 min
Kodjo leder EU-kommissionens valdebatt i Kulturhuset den 29 maj
Den 29 maj bjöd EU-kommissionen i Sverige in till valdebatt med programledaren och komikern Kodjo Akolor. Toppkandidaterna drabbade samman i en debatt om säkerhet, klimat och europeiska värderingar. Du kan se den och många av våra andra evenemang i efterhand på vår YouTube-kanal!
Person writing on laptop
Studenter, se hit! Du som är master- eller kandidatstudent och tänker skriva uppsats om ett ämne med koppling till EU-samarbetet har nu möjlighet att få feedback på din uppsats från ett bollplank – en person med lång erfarenhet av EU-frågor! OBS! Tidsfrist förlängd till 21 juni 2024!
Vy över Europaparlamentets kammare under valnatten
Det finns en särskild webbplats där du kan läsa mer om resultatet av EU-valet 2024. Du kan också få mer information om det svenska resultatet på Valmyndighetens webbplats.

Information

Representationen i Sverige tar varje termin emot praktikanter som har en praktikperiod i sin universitetsutbildning. För dig som avslutat din utbildning finns möjlighet till betald BlueBook-praktik i något av EU-kommissionens generaldirektorat.
Map Sweden
EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig