Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige
Talet om tillståndet i unionen 2023

Kursen stakas ut för nästa år

EDL logotyp

Europeiska språkdagen 26 september 2023

Den 26 september varje år infaller Europeiska språkdagen. Detta högtidlighålls av Europeiska kommissionen i Sverige genom ett språkcafé i Europahuset för högstadie- och gymnasieelever samt en nationell tävling för samma åldersgrupper.
Eu Sverige

Information om EU-valet 2024

Det finns nu en särskild webbplats med information om EU-valet 2024. Du kan också kontakta Europa Direkt för att få veta mer.
euro bag frog fb

Sök representationens kommunikationsbidrag 2023

EU-kommissionens representation i Sverige har lanserat en ansökningsomgång gällande kommunikationsbidrag 2023. Det är en förslagsinfordran för kommunikationsåtgärder för att stärka dialogen i Sverige om EU och europeisk integration.

Nyheter

Evenemang

EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

Byggnader

Sverige, EU och forskningen

EU:s forskningsprogram Horisont Europa är världens största offentliga satsning på forskning. I den senaste långtidsbudgeten är EU-anslagen för forskning större än någonsin– totalt 95,5 miljarder euro under sju år (2021-2027). 

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.