Skip to main content
Representationen i Sverige logo
Representationen i Sverige

2022 - Europaåret för ungdomar!

Europaåret för ungdomar

EU:s digitala covidintyg

EU:s digitala covidintyg visar om en person är vaccinerad, har tillfrisknat från eller testat negativt för covid-19 och underlättar resor mellan EU:s medlemsländer.

En återhämtningsplan för Sverige och EU

EU:s återhämtningspaket på drygt 20 biljoner kronor, som bidrar till ett grönare, mer digitalt och mer motståndskraftigt EU, är av stor betydelse för Sveriges ekonomiska intressen.

Nyheter

Nyhetsartikel |

Nu har ansökan öppnat till 2022 års nya europeiska Bauhauspris.

Efter framgången 2021 kommer årets upplaga att hylla nya inspirerande exempel på de omställningar som initiativet vill främja, vad gäller vardag, bostäder och upplevelser.

Evenemang

EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Kontakt

Aktuellt

Vår podd: Vårt Europa!

EU-kommissionen i Sverige har en podd som heter Vårt Europa. Syftet är att fördjupa aktuella EU-frågor som är särskilt intressanta för Sverige. Podden leds av Willy Silberstein.

Nyhetsartikel |

Det franska ordförandeskapet

Frankrike är ordförande för ministerrådet från 1 januari till 30 juni 2022. Det innebär att Frankrike under sex månader leder alla möten i rådet, från ministernivå till arbetsgrupper med diplomater och tjänstemän.

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev med en krönika av Christian Danielsson, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.