Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige

Sverige tar över EU-ordförandeskapet

Information för människor som flyr kriget i Ukraina

Är du i kontakt med någon som flyr kriget i Ukraina? Vi har skapat en ny hemsida med information för dem som flyr till något av EU:s medlemsländer. På hemsidan kan du bland annat läsa om förberedelser, rättigheter inom EU och att resa inom EU. Informationen finns på engelska och ukrainska.

You are EU

Demokrati, frihet, jämlikhet, tolerans och solidaritet är de europeiska värden som förenar oss. Den ryska invasionen av Ukraina har också visat att vår demokrati, vår ekonomi och vårt energioberoende hänger tätt ihop. Så låt oss tillsammans se till att vi har ren och förnybar energi – producerad i...

Nyheter

Europaåret för konkurrens
  • Nyhetsartikel

Europaåret för kompetens 2023

2023 har utsetts till ett Europaår för kompetens med ett särskilt fokus på livslångt lärande och arbetsmarknadens behov. 

Evenemang

EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

Sverige, EU och forskningen

EU:s forskningsprogram Horisont Europa är världens största offentliga satsning på forskning. I den senaste långtidsbudgeten är EU-anslagen för forskning större än någonsin– totalt 95,5 miljarder euro under sju år (2021-2027). 

  • Nyhetsartikel

7 myter om Ukraina

Varje dag sprids nya lögner om Ukraina och de nuvarande spänningarna vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Sedan 2014 har den ryska staten drivit en ihållande och samordnad desinformationskampanj.

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.