Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige
RePowerEU

trygg och hållbar energi till ett överkomligt pris

En återhämtningsplan för Sverige och EU

EU:s återhämtningspaket på drygt 20 biljoner kronor, som bidrar till ett grönare, mer digitalt och mer motståndskraftigt EU, är av stor betydelse för Sveriges ekonomiska intressen.

Information för människor som flyr kriget i Ukraina

Är du i kontakt med någon som flyr kriget i Ukraina? Vi har skapat en ny hemsida med information för dem som flyr till något av EU:s medlemsländer. På hemsidan kan du bland annat läsa om förberedelser, rättigheter inom EU och att resa inom EU. Informationen finns på engelska och ukrainska.

Nyheter

Evenemang

Kurser och seminarier
  • Visby, Sverige
  • Direktsänds
EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

Vår podd: Vårt Europa!

EU-kommissionen i Sverige har en podd som heter Vårt Europa. Syftet är att fördjupa aktuella EU-frågor som är särskilt intressanta för Sverige. Podden leds av Willy Silberstein.

Nyhetsartikel |

Det franska ordförandeskapet

Frankrike är ordförande för ministerrådet från 1 januari till 30 juni 2022. Det innebär att Frankrike under sex månader leder alla möten i rådet, från ministernivå till arbetsgrupper med diplomater och tjänstemän.
Nyhetsartikel |

7 myter om Ukraina

Varje dag sprids nya lögner om Ukraina och de nuvarande spänningarna vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Sedan 2014 har den ryska staten drivit en ihållande och samordnad desinformationskampanj.

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev med en krönika av Christian Danielsson, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.