Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige
Europeiska unionen, 2022
Frihet, fred och energioberoende.

You are EU

En återhämtningsplan för Sverige och EU

EU:s återhämtningspaket på drygt 20 biljoner kronor, som bidrar till ett grönare, mer digitalt och mer motståndskraftigt EU, är av stor betydelse för Sveriges ekonomiska intressen.

Information för människor som flyr kriget i Ukraina

Är du i kontakt med någon som flyr kriget i Ukraina? Vi har skapat en ny hemsida med information för dem som flyr till något av EU:s medlemsländer. På hemsidan kan du bland annat läsa om förberedelser, rättigheter inom EU och att resa inom EU. Informationen finns på engelska och ukrainska.

Nyheter

  • Nyhetsartikel

EU kommer inte att höja priset på snus

Under helgen kom rapporter i svensk media om att EU förbereder ett förslag som skulle innebära en höjning av skatten på snus. Förslaget skulle innebära att priset ökade dramatiskt. Detta är felaktigt.

Evenemang

EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

  • Nyhetsartikel

7 myter om Ukraina

Varje dag sprids nya lögner om Ukraina och de nuvarande spänningarna vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Sedan 2014 har den ryska staten drivit en ihållande och samordnad desinformationskampanj.

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev med en krönika av Christian Danielsson, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.