Skip to main content
Representationen i Sverige logo
Representationen i Sverige
15 september 9.00

Talet om tillståndet i unionen

SOTEU 2021

SOTEU - Talet om tillståndet i europeiska unionen

Den 15 september håller Ursula von der Leyen, orförande för EU-kommissionen, sitt andra årliga tal om tillståndet i europeiska unionen för Europaparlamentet där hon presenterar sina visioner och målsättningar för det kommande året.

EU:s digitala covidintyg

EU:s digitala covidintyg visar om en person är vaccinerad, har tillfrisknat från eller testat negativt för covid-19 och underlättar resor mellan EU:s medlemsländer.

En återhämtningsplan för Sverige och EU

Europas återhämtning från de ekonomiska, finansiella och samhälleliga konsekvenserna av covid-19-pandemin är av stor betydelse för Sveriges ekonomiska intressen. EU:s återhämtningsplan bidrar till grön och digital återhämtning.

Nyheter

Nyhetsartikel |

I sitt tal om tillståndet i unionen den 15 september 2021 beskrev EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen de viktiga nya initiativ som kommissionen planerar att genomföra det kommande året.

Nyhetsartikel |

I det andra avsnittet av EU-kommissionen i Sveriges podd Vårt Europa intervjuar journalisten Willy Silberstein Ylva Johansson, EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor.

Evenemang

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

EU-information nära dig

Aktuellt

Det slovenska ordförandeskapet

Slovenien är ordförande för ministerrådet från 1 juli till 31 december 2021. Det innebär att Slovenien under sex månader leder alla möten i rådet, från ministernivå till minsta arbetsgrupp med tjänstemän.

Vår podd: Vårt Europa!

EU-kommissionen i Sverige har en podd som heter Vårt Europa. Syftet är att fördjupa aktuella EU-frågor som är särskilt intressanta för Sverige. Podden leds av Willy Silberstein.

Nyhetsartikel |

Europeiska språkdagen 2021

Europeiska språkdagen 2021 firas med digitalt språkcafé 28 september och en språktävling.

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev med en krönika av Christian Danielsson, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.