Gå direkt till innehållet
Representationen i Sverige
Nyhetsartikel15 april 2024Representationen i SverigeLästid: 1 min

Grön utopi 2024 - tävling för studenter och doktorander

Franska Institutet i Sverige bjuder in till att delta i hållbarhetstävlingen Grön Utopi 2024. Du som är student eller doktorand kan delta i en grupp om 2-3 personer och kan vinna en resa till Bryssel eller Strasbourg för att träffa EU-företrädare.

Franska institutet i Sverige anordnar för tredje året i rad debattävlingen Grön utopi. Detta projekt riktar sig till studenter som vill föreslå gröna initiativ och debattera hållbarhet i ett europeiskt sammanhang och i ljuset av Agenda 2030. Franska institutet uppmuntrar studenter, eventuellt med hjälp av sina lärare, att anordna evenemang (små eller större) på temat “globala mål för hållbar utveckling (SDG)” för att få i gång diskussioner och debatter som kan leda till förslag om ett grönare Europa. Grön utopi är en tävling. Studenter vars projekt har valts ut av franska institutet presenterar och försvarar sina förslag för ett mer hållbart Europa inför en publik och en jury. Vinnarna får en resa till Strasbourg eller Bryssel med studiebesök vid Europeiska unionens institutioner.

Efter två upplagor av GRÖN UTOPI, bjuder Franska Institutet i Sverige in till att delta i en hel säsong av hållbarhetstänk genom Grön Utopi 2024, som är ett bidrag till det fransk-svenska strategiska partnerskapet för innovation och gröna lösningar.

 

Översikt

Publiceringsdatum
15 april 2024
Upphovsman
Representationen i Sverige