Gå direkt till innehållet
Representationen i Sverige
The whole VDL commission with the president in front
Berättelsen om von der Leyen-kommissionen
Kodjo leder EU-kommissionens valdebatt i Kulturhuset den 29 maj
EU-kommissionen i Sverige bjuder in till valdebatt med programledaren och komikern Kodjo Akolor. Toppkandidaterna drabbar samman i en debatt om säkerhet, klimat och europeiska värderingar. Anmäl dig nu!
Person writing on laptop
Studenter, se hit! Du som är master- eller kandidatstudent och tänker skriva uppsats om ett ämne med koppling till EU-samarbetet har nu möjlighet att få feedback på din uppsats från ett bollplank – en person med lång erfarenhet av EU-frågor!
Eu Sverige
Det finns nu en särskild webbplats med information om EU-valet 2024. Du kan också kontakta Europa Direkt för att få veta mer.

Nyheter

  • Nyhetsbrev

Annika Wäppling Korzineks krönika med en sammanfattning av aktuella EU-frågor, samt en överblick över vad som står på EU:s dagordning framöver.

  • Lästid: 6 min

Evenemang

Map Sweden
EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

Byggnader

EU:s forskningsprogram Horisont Europa är världens största offentliga satsning på forskning. I den senaste långtidsbudgeten är EU-anslagen för forskning större än någonsin– totalt 95,5 miljarder euro under sju år (2021-2027). 

  • Nyhetsartikel
Val till Europaparlamentet hålls i juni 2024, i Sverige söndagen den 9 juni. Se till att hålla dig informerad om hur valet går till, kandidaterna, möjligheter till förtidsröstning, att rösta från utlandet m.m.
  • Lästid: 1 min

Höjdpunkter

Representationen i Sverige tar varje termin emot praktikanter som har en praktikperiod i sin universitetsutbildning. För dig som avslutat din utbildning finns möjlighet till betald BlueBook-praktik i något av EU-kommissionens generaldirektorat.
EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.