Gå direkt till innehållet
Representationen i Sverige

Nyheter

Von der Leyen vid presskonferensen under EU-toppmötet i juni 2024.
  • Nyhetsartikel

Den 18 juli röstade Europaparlamentets ledamöter ja till att Ursula von der Leyen inleder en ny mandatperiod som kommissionsordförande, efter att hon nominerats till posten av EU:s stats- och regeringschefer vid deras toppmöte i juni. Vad blir nästa steg?

  • Lästid: 2 min
Almedalsveckan går mot sitt slut
  • Nyhetsbrev

Annika Wäppling Korzineks krönika med en sammanfattning av aktuella EU-frågor, samt en överblick över vad som står på EU:s dagordning framöver.

  • Lästid: 2 min

Evenemang

I fokus

Lampa på sängbord

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

EU-kommissionen i Sverige utlyser nu ett kommunikationsbidrag. Det är en förslagsinfordran för kommunikationsåtgärder, för att informera och främja diskussion i Sverige om EU och europeisk integration. Sista ansökningsdag är den 9 september 2024.
Ukraine flag and EU flag
EU står enat i sitt orubbliga stöd för Ukraina till följd av Rysslands anfallskrig och olagliga försök att annektera ukrainskt territorium. Vi har förbundit oss att fortsätta ge politiskt, finansiellt, ekonomiskt, humanitärt, militärt och diplomatiskt stöd till Ukraina och dess invånare så länge som...
Anspelning på Rubiks kub med Ungerns flagga på en sida, EU-flaggan på en annan, och blåa rutor på en tredje
Den 1 juli 2024 inleds det ungerska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd. Ungern blir det sista landet av tre att ingå i den s.k. trio – tre ordförandeskap med ett antal gemensamma prioriteringar – som inleddes för ett år sedan genom det spanska ordförandeskapet.
Vy över Europaparlamentets kammare under valnatten
Det finns en särskild webbplats där du kan läsa mer om resultatet av EU-valet 2024. Du kan också få mer information om det svenska resultatet på Valmyndighetens webbplats.
Kodjo leder EU-kommissionens valdebatt i Kulturhuset den 29 maj
Den 29 maj bjöd EU-kommissionen i Sverige in till valdebatt med programledaren och komikern Kodjo Akolor. Toppkandidaterna drabbade samman i en debatt om säkerhet, klimat och europeiska värderingar. Du kan se den och många av våra andra evenemang i efterhand på vår YouTube-kanal!

Information

Representationen i Sverige tar varje termin emot praktikanter som har en praktikperiod i sin universitetsutbildning. För dig som avslutat din utbildning finns möjlighet till betald BlueBook-praktik i något av EU-kommissionens generaldirektorat.
Map Sweden
EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig