Gå direkt till innehållet
Representationen i Sverige

Nyheter och evenemang

Nyheter

EU:s stats-och regeringschefer i juni 2024
  • Nyhetsartikel

Annika Wäppling Korzineks krönika med en sammanfattning av aktuella EU-frågor, samt en överblick över vad som står på EU:s dagordning framöver.

  • Lästid: 3 min

Evenemang

Länkar

Virginijus Sinkevičius på besök i Europahuset i juni 2021.

EU-kommissionens presstjänst Sverige och i Bryssel svarar på pressfrågor om EU-kommissionens arbete. Här hittar du tjänster för media, pressmaterial, audiovisuella arkiv, information om ackreditering till presskonferenser, alla våra pressmeddelanden liksom de senaste uppdateringarna.

EU-flaggan och den svenska flaggan.

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev som förutom en krönika av Annika Wäppling Korzinek, chef för representationen, också innehåller information om de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Kvinna sitter med en mobil i handen framför ett skrivbord med en dator.

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

Man läser på mobilen
EU-kommissionen ger ut ett stort antal publikationer varje år, många finns på svenska. Representationen i Sverige har dessutom producerat en EU-handbok för journalister.