Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige

Nyheter och evenemang

Nyheter

Nyhetsartikel |

Hur påverkas EU:s ekonomi av Rysslands invasion av Ukraina?

EU-kommissionen har presenterat sin ekonomiska vårprognos för 2022-2023. Före Rysslands invasion av Ukraina såg EU-ekonomin ut att gå mot en långvarig och stark tillväxt, men kriget har medfört nya utmaningar i ett läge där unionen just börjat återhämta sig från de ekonomiska effekterna av pandemin.

Evenemang

Länkar

För press och media

EU-kommissionens presstjänst Sverige och i Bryssel svarar på pressfrågor om EU-kommissionens arbete. Här hittar du tjänster för media, pressmaterial, audiovisuella arkiv, information om ackreditering till presskonferenser, alla våra pressmeddelanden liksom de senaste uppdateringarna.

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev som förutom en krönika av Christian Danielsson, chef för representationen, innehåller information om de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

Publikationer

EU-kommissionen ger ut ett stort antal publikationer varje år, många finns på svenska. Representationen i Sverige har dessutom producerat en EU-handbok för journalister.