Skip to main content
Representationen i Sverige logo
Representationen i Sverige

Nyheter och evenemang

Nyheter

Nyhetsartikel |

Talet om tillståndet i Unionen

I sitt tal om tillståndet i unionen den 15 september 2021 beskrev EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen de viktiga nya initiativ som kommissionen planerar att genomföra det kommande året.

Nyhetsartikel |

Ylva Johansson gästar podden Vårt Europa

I det andra avsnittet av EU-kommissionen i Sveriges podd Vårt Europa intervjuar journalisten Willy Silberstein Ylva Johansson, EU-kommissionär med ansvar för inrikes frågor.

Evenemang

Länkar

För press och media

EU-kommissionens presstjänst Sverige och i Bryssel svarar på pressfrågor om EU-kommissionens arbete. Här hittar du tjänster för media, pressmaterial, audiovisuella arkiv, information om ackreditering till presskonferenser, alla våra pressmeddelanden liksom de senaste uppdateringarna.

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev som förutom en krönika av Christian Danielsson, chef för representationen, innehåller information om de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

Publikationer

EU-kommissionen ger ut ett stort antal publikationer varje år, många finns på svenska. Representationen i Sverige har dessutom producerat en EU-handbok för journalister.