Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige

Nyheter och evenemang

Nyheter

Bilar i rader illustrerar artikelns innehåll
  • Nyhetsartikel

Förslag till EU-regler för hantering av uttjänta fordon

I svensk media har EU-kommissionens förslag om hantering av uttjänta fordon, så kallade ”end-of-life vehicles” (ELV), diskuterats, inte minst vad det kan innebära för svensk fordonskultur, och veteranbilar.

Evenemang

Länkar

Virginijus Sinkevičius på besök i Europahuset i juni 2021.

För press och media

EU-kommissionens presstjänst Sverige och i Bryssel svarar på pressfrågor om EU-kommissionens arbete. Här hittar du tjänster för media, pressmaterial, audiovisuella arkiv, information om ackreditering till presskonferenser, alla våra pressmeddelanden liksom de senaste uppdateringarna.

EU-flaggan och den svenska flaggan.

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev som förutom en krönika av Annika Wäppling Korzinek, chef för representationen, också innehåller information om de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Kvinna sitter med en mobil i handen framför ett skrivbord med en dator.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.

Man läser på mobilen

Publikationer

EU-kommissionen ger ut ett stort antal publikationer varje år, många finns på svenska. Representationen i Sverige har dessutom producerat en EU-handbok för journalister.