Skip to main content
Representationen i Sverige logo
Representationen i Sverige
Kurser och seminarier

The EU Day Lund - EU-dagen i Lund 29 okt 2021

Välkommen till EU-dagen i Lund den 29 oktober: en heldagskonferens med strategiska framtidsdiskussioner, med fokus på EU.

Välkommen till EU-dagen i Lund Den 29 oktober: en heldagskonferens med strategiska framtidsdiskussioner med fokus på EU.

  • Covid-19 | Rättsstat | Klimatpolitik
  • to

Praktisk information

När
to
Språk
engelska, svenska
Webbplats
Inträdesavgift
Kostnadsfritt

Beskrivning

The EU day lund 2021 i mörkblå text på vit bakgrund
EU-dagen i Lund

EU Day Lund syftar till att förmedla kunskap om de stora trenderna som påverkar Lund, Skånes och Europas framtid samt hur arbetet med gemensamma utmaningar kan bidra till att göra både svenskt näringsliv och forskning än mer konkurrenskraftiga och attraktiva globalt.

Med konferensen vill arrangörerna också främja kunskapsutbyte och nätverkande med aktörer från alla sektorer och nivåer, det vill säga näringsliv, akademi och offentlig sektor på lokal till europeisk nivå.

Medverkar gör bland andra Janez Lenarčič, EU-kommissionär med ansvar för krishantering, Didier Reynders, EU-kommissionär med ansvar för rättsliga frågor, Sveriges tidigare EU-kommissionär Cecilia Malmström samt Christian Danielsson, EU-kommissions chef i Sverige.

EU Day Lund 2021 kommer att vara den första konferensen av sitt slag i Lund och vi hoppas på att det blir ett framgångsrikt koncept som kan återkomma varje år.

Konferensen vänder sig till beslutsfattare i offentlig, privat och akademisk sektor i Skåne och Köpenhamn. I andra led EU-intresserade forskare, studenter och tjänstepersoner i privat, ideell och offentlig sektor. Den arrangeras av Lunds kommun, Europeiska kommissionens representation i Sverige, Europa Direkt Lund, Centrum för Europaforskning/Lunds universitet, Mobile Heights och DigIT Hub.

Antalet platser är begränsade på grund av rådande restriktioner, men det går även att följa EU Day Lund digitalt. Seminarierna hålls på engelska.

Du hittar mer information om programmet och hur du anmäler dig för att delta på plats eller digitalt här: Welcome to THE EU DAY LUND.