Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Sverige
EU:s utvidgningspaket 2023
Eu Sverige

Information om EU-valet 2024

Det finns nu en särskild webbplats med information om EU-valet 2024. Du kan också kontakta Europa Direkt för att få veta mer.
Grafik illustrerar EU:s utvidgningspaket 2023

EU-kommissionen presenterar EU:s utvidgningspaket 2023

Kommissionen rekommenderar att förhandlingar inleds med Ukraina och Moldavien, att Georgien beviljas status som kandidatland och att anslutningsförhandlingar inleds med Bosnien och Hercegovina, när den nödvändiga graden av efterlevnad har uppnåtts.

Nyheter

Bilar i rader illustrerar artikelns innehåll
  • Nyhetsartikel

Förslag till EU-regler för hantering av uttjänta fordon

I svensk media har EU-kommissionens förslag om hantering av uttjänta fordon, så kallade ”end-of-life vehicles” (ELV), diskuterats, inte minst vad det kan innebära för svensk fordonskultur, och veteranbilar.

Evenemang

EU nära dig

Hitta ett EU-centrum nära dig

Aktuellt

Byggnader

Sverige, EU och forskningen

EU:s forskningsprogram Horisont Europa är världens största offentliga satsning på forskning. I den senaste långtidsbudgeten är EU-anslagen för forskning större än någonsin– totalt 95,5 miljarder euro under sju år (2021-2027). 

Höjdpunkter

EU-kommissionens nyhetsbrev

EU-kommissionens representation i Sverige ger varje vecka ut ett nyhetsbrev, de viktigaste EU-nyheterna och våra kommande evenemang.

Faktakoll

Ibland sprids information på nätet som inte är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd men också om avsiktliga påverkansoperationer. Covidpandemin har fört med sig en ökning av avsiktlig desinformation på nätet.